Yazın gelmesi ile Burdur da piknik hayali. Şehirden kaçıp doğaya dönmek ve kısa bir süre de olsa, rahatlama en güzel olanıdır. İster şehir merkezinde, istersen şehirden çıkarak piknik yapılan birçok alan tanıtımı yapılacak. Bunların en başında olan ve en güzel yer İnsuyudur. Burdur, Antalya kara yolu üzerindedir. Yaz aylarında Burdur'un serinliği ve piknik alanı ile piknik yapmak isteyen birçok insan için seçeneklerin en başında gelir. Şehir merkezine 12 km rahatça ulaşılabilir bir mevkidedir. İnsuyu içinde büfe, çeşme ve WC gibi birçok imkan bulunur.

Burdur, Hafta Sonu Piknik Alanına Koşuyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi soğuk ve yağışlı geçen kışın ardından yağışların sürdüğü ilkbahar artık geliyor. Burdur'da, güneş yüzünü göstermesi ile pazar günü bütün Burdur piknik alanına koşuyor. Yakın olma sebebi ile Kent ormanı, Burdur'un en gözde piknik alanıdır. Birçok piknikçinin gözde yer arasında, Burdur Gölü, Kent Ormanı, Susamlık Tepesi ve birçok mesire alanı da yer alır. Burdur halkı, hafta sonu fırsat buldukça, Kent Ormanına akın ediyor. Burada piknik yaparak şehrin trafiğinden ve gürültüsünden uzak vakit geçirmeye çalışıyor. 

Kimi piknikçi mangal yakıp oyun oynuyor, kimi de uyuyarak ya da sohbet ederek güneşli günün tadını çıkarıyor. Burdur'da, günü birlik piknik yapılan birçok yerln listesi hazırlanıyor.