
Burdur'un ünlü sanatçılarını ve kültürel değerlerini tanıtmaya devam ederken, bu şehre katkıda bulunan herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz. Geçmişten günümüze Burdur'un sanatına, kültürüne ve sosyal dokusuna katkıda bulunan tüm sanatçılar şehrimizin kimliğini zenginleştiriyor. Bu sanatçılar en önemli değerlerdendir. Emekleri ve eserleri Burdur'u kültürel olarak daha zengin ve daha anlamlı kılıyor.
Halk müziğinden el sanatlarına, edebiyattan tiyatroya pek çok alanda eser üreten sanatçılarımız, Burdur'un tarihine ve geleceğine önemli izler bırakıyor. Onların emeklerini ve başarılarını tanıtmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam etmek bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu yolda bize destek olan herkese sonsuz teşekkürler.
Gül Emekçi
Bu albümde Sümer Ezgü ve Celal Vural'la çalıştı. 2009 yılında "MÜNÜSE" albümünü çıkaran sanatçı, bu albümün de yönetmenliğini üstlendi. Önemli bir izleyici kitlesine ulaşan sanatçının güçlü, dolgun ve lirik bir sesi var. Ayrıca TRT'de yayınlanmış eserleri ve senfonik tarzda eserleri bulunmaktadır. Ege ve Anadolu'nun farklı bölgelerini kendine özgü yorumuyla seslendiriyor. Albümlerinde her zaman Burdur türkülerine yer veren sanatçı, zaman zaman derneğimizin gecelerinde sahne alarak derneğimize destek vermiştir.
Hamit Çine
1926'da Burdur'da doğdu. Adi Hamitoğulları'ndan gelir. İlk ve orta Okulu Burdur'da Liseyi İstanbul'da tamamladı. Agop Ustanın dükkanında bir gün Muzaffer Sarısözen'le tanıştı. TRT İzmir Radyosuna saz sanatçısı olarak alındı. Serenler Zeybeğinin oyun ve türkü olarak tanınmasında büyük katkıları oldu. 1982'de TRT'den emekli oldu.
1985-86 yıllarında Ege Ün. Dev. Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalıştı.Teke yöresinin folklor yapısı üzerine birçok araştırması mevcuttur. Teke yöresi oyunlarının orijinal yapıları üzerine titremektedir. Tam bir Burdur aşığıdır.
Birçok derlenmiş eserle TRT arşivlerine katkıda bulundu. Aynı zamanda önemli bir bestecidir. Son dönemde "Hadi Gali Sen De Gel" şarkısı herkesin dilinde. Burdur'la ilgili her türlü etkinlik ve aktivitede kendisini görebilirsiniz. Kendisi derneğimizin kurucularındandır ve dernek faaliyetlerimizde her zaman yanımızda olmuştur.
Salih Urhan
TRT İzmir Radyosunda saz (kabak kemane) sanatçısı olarak çalıştı. Halen Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda ders vermektedir. Burdur kaynaklı birçok derlenmiş eserin TRT arşivine kazandırılmasına katkıda bulundu. Yöresel çalgımız kabak kemaneyi Türkiye'ye tanıtan sanatçı olarak tanınıyor. Halk müziğinin duayenlerinden olan sanatçı, faaliyetlerimizde derneğimize her zaman destek veren bir ülke sevdalısıdır.
Şahin Akay
TRT İzmir Radyosu sanatçısı 1960 yılında Burdur'da doğdu. İlkokulu köyde, orta ve lise öğrenimini Gölhisar'da tamamladı. Bağlama, sipsi ve zurna çalmayı kendi kendine öğrendi. 1981 yılına kadar bölgedeki düğünlerde çalıp şarkı söyledi. Müzik kültürünün temelleri bu düğünlerde atıldı. 1981 yılında TRT'nin düzenlediği saz sanatçısı sınavını kazanarak 1985 yılında İzmir Radyosu'nda kadrolu sipsi sanatçısı olarak çalışmaya başladı.
1987'de kavalcı, 1989'da solist unvanını aldı. Yöresel türküleri iyi bilmesinin yanı sıra iyi bir bozlak icracısıdır. TRT FM'de canlı yayın yaptı. TRT'nin yurt içi ve yurt dışı konserlerinde yer aldı. Pek çok derlemesi bulunmaktadır ve aynı zamanda besteci kimliğine de sahiptir. Halen İzmir Radyosunda çalışmalarına devam etmektedir. Evli olup Avşar ve Eren adında iki oğlu vardır. Zaman zaman dernek etkinliklerinde sahne alarak derneğe destek verdi.
Leyla Buhara (Ressam)
1950 Burdur doğumlu resim ve fotoğraf sanatçısıdır. Eserlerinde leke, renk ve bolluk anlayışıyla kendini ifade etmektedir. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, İzmir Kültür Sanat Derneği ve GESAM üyesidir. Yurt içi ve yurt dışında birçok sergi açtı. Çalışmalarına İzmir Foça'daki atölyesinde devam etmektedir. Derneğin yönetim kurulunda görev yaptı ve bağışladığı tablolarla derneğimize katkı sağladı.
Yorum Gönder