Kabak Kemane ile Cura yapan ve icra eden ustayı ziyaret etti.

Vali Hasan Şıldak, Turizm Haftası sebebi ile yok olmaya yüz tutmuş ve mesleği devam ettirmeye çalışan, birçok ustayı ziyaret etti. Burdur, Teke Yöresi Halk Sazı Ustasını atölyesinde ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, daha sonra Arasta esnafı Bakırcı Ustası Hasan İmrak ve Kalaycı Ustası Musa Yıldırımı iş yerinde ziyaret etti. Kabak Kemane ile Cura yapan ve icra eden ustayı ziyaret sırasında, Mahalli Cura Sanatçısı da yer aldı.

Burdur'da, yok olmaya yüz tutmuş meslekler

Burdur - Saz ustası, Kabak Kemane ile Cura yapımı ve tarihi ile ilgili bilgi alan Vali, Teke Başkenti Burdurun en önemli sazı arasında yer alan cura, kabak kemane ve sipsiyi beğeni ile dinlediğini ifade etti. Devam eden ziyaret ile Arasta da Bakırcı Ustası Hasan İmrak ve Kalaycı Ustası Musa Yıldırım ziyaret etti. 

Vali, kaybolmaya yüz tutan bu iki zanaat ile ilgili bilgi aldı. Turizm haftası ziyarette bulunduğu üç ustaya Kültürel miras ve değerleri yaşatmaya devam ettiği için teşekkür eden Vali, çalışmalar da başarılar diledi. Ziyaret sırasında İl Kültür ve Turizm Müdür V. Abdullah Kılıç, Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi de yer aldı.